Followers

Tuesday, August 31, 2010

misi terlaksana

alkisahnya semalam yakni 30/08 aku dan 2 org kawan ku berganding bahu dalam misi mencari baju raya buat diriku....misi kali ni dilancarkan di jalan TAR, malaysia (cehcehceh)...sekitar jam 1030 kami bertolak dari maktab terchenta ini menuju ke stesan LRT bandar tasek selatan...dari situ kami menaiki LRT ke masjid jamek....sesampainya kami di sana, misi terus dimulakan..................................


~penat nak wat ayat skema, tukar ayat cam bese ye~


igtkn bla p time keje xramai org, tp org masih berpusu-pusu....agaknya msg2 dok sibuk nak cri bju raya...maklum la pose ada dlm 10 hari, pastu hoorey kita beraya...dengan cuaca yang agak panas kami tetap meneruskan misi mencari baju raya...jalan berbatu2 sbb nak cri yg berkenan di hati + harga yg murah...tp susah wei....awal2 aku aim nak bju kebaya kaler merah....bajet dlm rm150 je....xbleh lebih......cri pnya cri jumlah yg b'kenan....kaler merah,pastu ada batu2 kat bju....tp kn, mak oi harga dia...xt'tanggung daku...bju je dlm rm 100++...2 blm masuk harga kain...kalo sepsg, maunye rm 160++....mmg lari bajet....dlm dok mencari 2 jumpa la gak baju yg cantik, harga dlm rm90++....2 harga baju je, bukan spsg taw...kalo spsg mybe dlm rm150....xlari bajet tu....tp cam bese la kan....dlm pikiran ni dok tanam...'kedai kat depan mst lagi murah'.....so, xbli la yg 2....bla dah jalan ke depan....dh xjumpa bju cm2 yg harga rm90++.....adoiii....nak patah balik cam susah je....xigt la kedai yg mana satu....dh la kat jalan tar 2 byk beno kedai nya....rsenye sume kdai yg jual kebaya aku masuk....so, mmg sukar la nak jmpa kedai yg jual bju harga 90++ tu...


last2...ble badan dah kepenatan...ak msk je kat satu area kedai ni...nampak cam ada jual kebaya...so, benti la usha2...aim, kebaya kaler merah...mmg ada...harga rm 85...murah lg la dr yg awal 2...design pn leh tahan....usha pnya usha...aish, cam mls nak bli kat situ...so gerak ke kedai sblh...ada kebaya merah...harga pn sma cm yg kedai first...usha usha dan usha....yg melayan nye dua org...so, rsa cam dihargai la kn...layanan pn bek je...dorg suh try kebaya 2...ntah cmne terbuka la hati aku ni nak try kebaya yg jual kat situ...aim, kebaya kaler merah...


bju first yg aku try....
kebaya kaler merah...
akak kat blkg menguap dah...
ngantok + boring la tu layan aku...hahaha

ble try bju yg first, berkenan lak kat bju len...
kebaya kaler merah gak...
yg second tu ada sulaman burung merak kat blkg...
nice n sgt cantek...

ni plak try matchingkn kebaya kaler merah dgn kain pario...
ye kot cm2 ejaan dia...
tp ak xsuka oo kain pario ni...
cm xcntik je kalo aku pakai kain 2...
org len mybe cantik kot...
tp ak mmg xjatuh hati lgsg kat kain pario...
tp kebaya kaler merah ni mmg cantik...
ye, kebaya kaler merah...

disebabkan xb'kenan kat kain pario, 
so akak kedai tu suggest la kain songket...
kain songket cam cantik sikit...
nak pkai pn lg sng dr pario 2...
tp xda la plak kain songket yg match dgn kebaya kaler merah 2...
susah la kan kalo cmni...
pikir pnya pikir...
akhirnya aku ble la gak kebaya nga kain songket...
tapi bukan kebaya kaler merah...
yg ni haa...
dari merah bertukar terus jd kaler len...

hahaha...
jdi kaler krim.....
xguna ak aim kebaya kaler merah dr awal2 lg...
last2 amek kebaya warna krim...
sebab kebaya kaler ni je ada songket yg match...
yg len cam haram je...
kureng match...
lgpn kaler ni pn ok pe...
harga dia...
msih dalam bajet...

punya la penat ak tawar menawar dgn akak 2...
dan akhirnya aku menang...
dpt harga yg aku nak..
ahahahha
sgt suka...
dan akak tu sempat lg puji aku...
katanya aku ni mmg pndai tawar menawar...
huhu...
msk ni dh kali kedua org puji aku...
ari2 apek jual nset puji...
kali ni akak kebaya lak puji...
hehehe...
tp kalo nak tawar menawar pn kna tgk situasi gak...
xbleh la sume brg nak mtk murah...
so, kalo nak tawar menawar 2, kna la tgk brg apa yg ko nak bli...
kalo yg harganya mmg da murah sesangat, xyah la penat2 ko tawar menawar dgn tokei kedai...

~sekian~

misi terlaksana,
balik dengan suka ati,
wpn duit melayang,
(*-*)


6 comments:

lea said...

haha
semangat ko edit gambar..
cumel2 baju ko..hik3

cj'alhafiz said...

quzie, ko da lama aim baju kebaya camtu kan..btw, tahniah dah ada baju raya...

MiR said...

kah3x..quzie,kat kedai bangla jual beg tu???huhu

cet gambar aku bwat muka buhsan kat belakang tu letak gak?

Quzie Fathihah said...

lea: cntik2 oo bju kebaya kat situ...

cj:thanx...ak aim kaler merah tp bli kaler krim...huhu...tp ok la dpt gak kebaya...

Mir: bangla 2 xkira....dia tipu ak...kuang asam pnye bangla...hahahaha

DarkArtz said...

SAKANNNNNN!!!!

Quzie Fathihah said...

darkartz: mmg nak raya sakan thn ni...hehehe...bkn slalu