Followers

Tuesday, November 30, 2010

cuti=cari duet

hey hai...
apa korg buat cuti ni??
melepak kat umah je ke??
jadi surirumah sepenuh masa??
atau
korang kerja sambilan??
aku??
apa yang aku buat cuti ni??
hehehe...
i jadi gadis penjual pisang goreng la...
hahhaha..
mak aku buka gerai makanan..
ala yang jual nasi, pisang goreng n etc tu...
so, cuti ni aku tolong la mak aku kat kedai...
at least xde la bosan sgt kat umah...
nak cari kerja lain cam xberbaloi je..
ye la kan, cuti xsampai sebulan pun...
baik aku tolong mak aku kat kedai...
wpun tolong je mak aku still kasi gaji taw even xde la mahal sgt pn..
keje nye pun xde la penat pn...
sekadar tolong sikit sikit je...
and
sambil2 menjual tu sempat la aku baca jurnal yang supervisor aku bagi...
banyak jurnal nye...
setakat arini aku baru je abes baca 2 jurnal...
2pun jurnal yang nipis2 je...
susah gak nak paham jurnal2 ni...
BI aku xde la bagus sgt...
so agak susah la nak paham ayat ayat jurnal tu...
hohoho..
harap harap mampu la abeskan baca semua jurnal jurnal tu...
eh, aku chow dulu la...
jumpa len entri plak...
=)



Thursday, November 25, 2010

~25/11/2010~
hari ni majlis kahwin kawan sekolah aku kat muadzam dulu...
mulanya aku memang plan nak p wedding dia...
dah lama tak jumpa dengan kengkawan muadzam dulu...
so, kalo aku g wedding dia bleh la aku jumpa yang lain...
tapi macam xsempat plak sbb aku chow dari maktab ni pun 24hb...
aku malas nak rush ke muadzam dari kelantan...
lagipun tiket aku xbeli, onkos pun xdok...huhu
xpe la, kalo ada jodoh akan jumpa gak nanti..
i'allah...


ni dia bakal ratu sehari...
sory wei, ak amek gmbar ko dr fb je..
hehe..



ni ucapan untuk ko :


Selamat Pengantin Baru!!!
Moga berbahgia hingga ke akhir hayat....
Moga dapat anak yang comel comel macam ko...hehehe
Moga ko akan jadi isteri yang solehah, ibu yang baik...



p/s: wei, xsangka ko kawen dulu dari aku...hikhik...nnt kalo ak nak kawen aku antar kad jemputan kat ko...luv u dear!!

Wednesday, November 24, 2010

pre-socialnite


sedikit cebisan/gambar time rehearsal social nite...


eh, tetibe plak social nite....kalo yg bkn geng forensik mesti korang xtaw apa tu social nite...ok la, ak brief sikit pasal social nite...social nite ni adalah malam untuk bersosial...ada paham ke???hahaha...act, ni merupakan agenda setelah majlis penutup kursus praktikum forensik kat maktab pdrm ni..sebelum bermulanya social nite ni, kena la buat majlis penutup dulu menandakan yang kami ni pelajar forensik dah abes praktikum kat maktap polis...bila komanden (org kuat maktab) dengan rasminya menutup kursus praktikum, maka bermula la social nite...oh, pahamkah kalian???buat buat paham la ye...

social nite adalah satu event yang mana kami pelajar2 forensik akan bersosial-secara-tidak-keterlaluan-hingga-hilang-adat-ketimuran sesama kami dan juga bersama dengan vip yang hadir a.k.a tenaga pengajar di maktab dan beberapa orang pensyarah wakil dari usm..

untuk social nite ni kami akan persembahkan tiga tarian kepada hadirin iaitu tarian india, tarian melayu dan tarian portugis...dan aku telah join bukan joint ye dua dari tarian ni..aku take part dalam tarian india n tarian portugis..mulanya rasa nak tarik diri je dari salah satu tarian ni sbb macam xyakin..ye la, masa yang ada untuk praktis dua tarian ni hanya la 3 hari...mana nak sempat kan.. tp disebabkan dah xcukup orang, so aku teruskan jugak dengan kedua-dua tarian ni...penat memang penat berlatih siang malam tapi demi menjayakan social nite kami teruskan jua..lagipun bila lagi dapat menari nari kan...nak masuk sehati berdansa, aku bukan selebriti...so, ni la peluang nak belajar menari..menari ni menyeronokkan...dulu time installation nite pun aku join tarian india...walaupun time perform tu ada lupa step tapi keseronokan yang ko rasa waktu perform atas stage tu susah nak cari kat tempat lain...huhu...

time rehearsal pun aku boleh lupa step lagi...adoi, naik goyah ok nak perform malam tu...riso kalo banyak salah step...ni aku nak share sikit gambar2 time rehearsal aritu...social nite dah berlalu tapi aku update pasal presocialnite dulu la ye...hehehe





~lihat apa yang ada di sana...ahak~


manderam manderam...suka part ni...hahaha



Indian dance dancers
kalo nak panggil kami wat show bleh contact aku ye...=p
jangan risau, harga adalah berpatutan dgn tarian kami...hahaha
(*-*)




saya sailormoon


From 20-27 November change your profile picture on Facebook for a cartoon of a hero of your childhood and invite your friends to do the same ... the target? These days will celebrate WEEK OF THE RIGHTS OF THE CHILDREN!For a week we will not see a single face ... "real" on Facebook but it is an invasion of childhood memories! Come back to us kids!" 


ayuh kengkawan, tukar profile pic anda kepada gambar kartun yg anda suka time kecik2 dulu...
saya sudah, anda bila lagi...
sampai 27hb ni je..

Tuesday, November 23, 2010

cuti cuti melaka

Salam uoll...

aku terlupa nak update (sila anggap aku sorg blogger yg rjn update blog) pasal trip aku nga kengkawan ke melaka...trip ni sebenarnya sebagai pengubat hati sebab xdapat balik beraya kat rumah T_T
perjalanan dari cheras ke melaka ada la dalam 2 jam..kami bertolak seawal jam 8pagi (kalo xsilap la tp yg pntg mmg awal pagi)...memang seronok la dapat melawat melaka..."Melaka Bandaraya Bersejarah" katakan...banyak tinggalan sejarah yang ada kat sana...berbaloi baloi rasanya aku arrange (la sangat) trip ni...huhu...ala, yang pergi pun sebuah kereta je a.k.a 5 orang...sangat enjoy dapat pose macam model n dapat tangkap gambar dengan banyaknya....eh, xbanyak pun sbnrnya coz kamera cik lea kehabisan bateri...kamera aku plak kat rumah...so, terpaksa menggunakan nset canggih miss suet kee....mujur ada nset dia, kalo tak mmg xbyk la gmbr ktorg...tambahan pula cik lea ni memang kaki bergambar...hehehe


sebelum berjalan kita penuhkn perut dahulu ye...
sy kepedasan 'kot' makan taufu fa halia....

phang a.k.a driver kami...hehe

lea n sree...

SATU MALAYSIA=)

yea, bergambar...
kita mulakan lawatan kita dengan melawat tempat ni...
ehem, lupa plak apa nama bangunan kat sini

meriam buluh

me n long lost sis....oh, kat belakang ada org tgh menyibuk...hehe
SATU MALAYSIA
(kalo ada p'tandingan fotografi 1malaysia, nak hantar gmbr ni la=p)



sesi membeli cenderahati utk diri sendiri...
kat sini ada jual rantai n boleh tulis nama atas loket rantai tu...
rm 5 je tapi aku xbeli pun...

aku dah cuba sehabis baik utk bg paham apa yg t'tulis kat batu tu tapi ilmu xcukup la, kena g tuntut lg...=p


me n sree

suet kee n lea



ayu dan macho.....ke??
ahakz =p


p/s: sekian ye, nantikan kemunculan kami di episode akan datang =P

Monday, November 22, 2010

caj limaposen

baru aku taw kalo keluarkan duit dari atm lebih dari 4 kali dalam sebulan akan dicaj limaposen....hakhak...siyes aku baru je taw benda ni...apakah??mungkin sbb aku jarang keluarkan duit kot...biasanya sebulan xsampai 3 kali aku keluarkan duit...sekali keluar terus banyak banyak...hehe...tapi kali ni aku keluarkan duit sikit2 je sbb takot nnt aku guna banyak plak..tengahari td after kuarkan duit dari atm cam bese aku minta resit...bila tengok kat resit ada plak ayat ni :



" Anda telah membuat 4 pengeluaran tanpa caj pada bulan ini. Caj 50 sen mungkin dikenakan untuk pengeluaran berikutnya tertakhluk pada baki akaun"




tapi kan apa maksudnye  Caj 50 sen mungkin dikenakan untuk pengeluaran berikutnya tertakhluk pada baki akaun ?? apa kiranya kalo baki akaun sikit dia xkenakan caj ke??

Tuesday, November 16, 2010

ooooo mmaaakkkk aaaiiihhhh, esok dah raya yop

tup tap tup tap...
pejam celik pejam celik...
tengok2 esok dah nak raya haji dah pun...
begitu pantas masa berlalu...


dikesempatan ni, aku nak ucapkan... 
selamat menyambut hari raya haji...
selamat menyambut hari raya korban...
maaf andai ada salah dan silap...



moga raya haji/korban ni berikan seribu keinsafan pada kita...
insyaallah...



"Daging dan darah korban atau hadiah itu tidak sekali-kali sampai kepada Allah, tetapi yang sampai kepada-Nya ialah amal yang ikhlas yang berdasarkan takwa daripada kamu." (Al-Hajj: 37)




Sunday, November 14, 2010

.:99 Facts about Guys:.

1. Guys don't actually look after good-looking girls. They prefer neat and presentable girls.
2. Guys love flirts.
3. A guy can like you for a minute, and then forget you afterwards.
4. When a guy says he doesn't understand you, it simply means you're not thinking the way he is.
5. "Are you doing something?" or "Have you eaten already?" are the first usual questions a guy asks on the phone just to get out from stammering.
6. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.
7. When a guy really likes you, he'll disregard all your bad characteristics.
8. Guys go crazy over a girl's smile.
9. Guys will do anything just to get the girl's attention.
10. Guys hate it when you talk about your ex-boyfriend.
11. When guys want to meet your parents. Let them.
12. Guys want to tell you many things but they can't. And they sure have one habit to gain courage and spirit to tell you many things and it is drinking!
13. Guys cry!!!!!!!!
14. Don't provoke the guy to heat up. Believe me. He will.
15. Guys can never dream and hope too much.
16. Guys usually try hard to get the girl who has dumped them, and this makes it harder for them to accept their defeat.
17. When you touch a guy's heart, there's no turning back.
18. Giving a guy a hanging message like "You know what?!..uh...never mind!" would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking.
19. Guys go crazy when girls touch their hands.
20. Guys are good flatterers when courting but they usually stammer when they talk to a girl they really like.
21. When a guy makes a prolonged "umm" or makes any excuses when you're asking him to do you a favor, he's actually saying that he doesn't like you and he can't lay down the card for you. 
22. When a girl says "no", a guy hears it as "try again tomorrow."
23. You have to tell a guy what you really want before he gets the message clearly.
24. Guys hate gays!
25. Guys love their moms.
26. A guy would sacrifice his money for lunch just to get you a couple of roses.
27. A guy often thinks about the girl who likes him. But this doesn't mean that the guy likes her.
28. You can never understand him unless you listen to him.
29. If a guy tells you he loves you once in a lifetime. He does.
30. Beware. Guys can make gossips scatter through half of the face of the earth faster than girls can.
31. Like Eve, girls are guys EUR™ weaknesses.
32. Guys are very open about themselves.
33. It's good to test a guy first before you believe him. But don't let him wait that long.
34. No guy is bad when he is courting.
35. Guys hate it when their clothes get dirty. Even a small dot.
36. Guys really admire girls that they like even if they're not that much pretty.
37. Your best friend, whom your boyfriend seeks help from about his problems with you may end up being admired by your boyfriend.
38. If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don't need to give advice.
39. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.
40. A guy finds ways to keep you off from linking with someone else.
41. Guys love girls with brains more than girls in miniskirts.
42. Guys try to find the stuffed toy a girl wants but would unluckily get the wrong one.
43. Guys virtually brag about anything.
44. Guys cannot keep secrets that girls tell them.
45. Guys think too much.
46. Guys' fantasies are unlimited.
47. Girls' height doesn't really matter to a guy but her weight does!
48. Guys tend to get serious with their relationship and become too possessive. So watch out girls!!
49. When a girl makes the boy suffer during courtship, it would be hard for him to let go of that girl.
50. It's not easy for a guy to let go of his girlfriend after they broke up especially when they've been together for 3 years or more.
51. You have to tell a guy what you really want before getting involved with that guy.
52. A guy has to experience rejection, because if he's too-good-never-been-busted, never been in love and hurt, he won't be matured and grow up.
53. When an unlikable circumstance comes, guys blame themselves a lot more than girls do. They could even hurt themselves physically.
54. Guys have strong passion to change but have weak will power.
55. Guys are tigers in their peer groups but become tamed pussycats with their girlfriends.
56. When a guy pretends to be calm, check if he's sweating. You'll probably see that he is nervous.
57. When a guy says he is going crazy about the girl. He really is.
58. When a guy asks you to leave him alone, he's just actually saying, "Please come and listen to me."
59. Guys don't really have final decisions.
60. When a guy loves you, bring out the best in him.
61. If a guy starts to talk seriously, listen to him.
62. If a guy has been kept shut or silent, say something.
63. Guys believe that there's no such thing as love at first sight, but court the girls anyway and then realize at the end that he is wrong.
64. Guys like femininity not feebleness.
65. Guys don't like girls who punch harder than they do.

67. A guy would waste his time over video games and basketball, the way a girl would do over her romance novels and make-ups.
68. Guys love girls who can cook or bake.
69. Guys like girls who are like their moms. No kidding!
70. A guy has more problems than you can see with your naked eyes.
71. A guy's friend knows everything about him. Use this to your advantage.
72. Don't be a snob. Guys may easily give up on the first sign of rejection.
73. Don't be biased. Try loving a guy without prejudice and you'll be surprised.
74. Girls who bathe in their eau de perfumes do more repelling than attracting guys.
75. Guys are more talkative than girls are especially when the topic is about girls.
76. Guys don't comprehend the statement "Get lost" too well.
77. Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions but still love them more.
78. When a guy gives a crooked or pretentious grin at your jokes, he finds them offending and he just tried to be polite.
79. Guys don't care about how shiny their shoes are unlike girls.
80. Guys tend to generalize about girls but once they get to know them, they'll realize they're wrong.
81. Any guy can handle his problems all by his own. He's just too stubborn to deal with it.
82. Guys find it so objectionable when a girl swears.
83. Guys' weakest point is at the knee.
84. When a problem arises, a guy usually keeps himself cool but is already thinking of a way out.
85. When a guy is conscious of his looks, it shows he is not good at fixing things.
86. When a guy looks at you, either he's amazed of you or he's criticizing you.
87. When you catch him cheating on you and he asks for a second chance, give it to him. But when you catch him again and he asks for another chance, ignore him.
88. If a guy lets you go, he really loves you.
89. If you have a boyfriend, and your boy bestfriend always glances at you and it obviously shows that he is jealous whenever you're with your boyfriend, all I can say is your boy best friend loves you more than your boyfriend does.
90. Guys learn from experience not from the romance books that girls read and take as their basis of experience.
91. You can tell if a guy is really hurt or in pain when he cries in front of you!
92. If a guy suddenly asks you for a date ask him first why.
93. When a guy says he can't sleep if he doesn't hear your voice even just for one night, hang up. He also tells that to another girl. He only flatters you and sometimes makes fun of you.
94. You can truly say that a guy has good intentions if you see him praying sometimes.
95. Guys seek for advice not from a guy but from a girl.
96. Girls are allowed to touch boys' things. Not their hair!
97. If a guy says you're beautiful, that guy likes you.
98. Guys hate girls who overreact.
99. Guys love you more than you love them if they are serious in your relationship.

Saturday, November 13, 2010

Bila Cinta







p/s: aku lagi suka yang male version...huhu...lagu ni besh!!



Friday, November 12, 2010

misi mencari chenta chanduri.....ke???





~i got dis from sumone kat fb.....uhuhu...macam taw2 je aku tgh mencari...ahakz=p
nway, thanx bro!!~


meh aku share nga korang=))




Tips2 berikut diharap dapat membantu anda serba sedikit dlm memilih lelaki yg benar2 ikhlas dan menyayangi diri anda.

Apabila seorang lelaki benar2 jatuh cinta dan setia akan pada kekasihnya dgn ikhlas, perubahan sikapnya dapat dilihat dgn jelas. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba2 secara semulajadi akan menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa sahaja utk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yg dilakukan lelaki utk anda.. [-x

Berikut adalah tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn jujur n ikhlas:

1. Si dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela dan bukan kerana terpaksa. 

2. Si dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan sanggup berubah demi menyenangi hati pasangannya. (trimas utk lawak2 anda....erk, tetibe la plak...hahaha)

3. Si dia byk menasihati kekasihnya kerana si dia amat menyayangi kekasihnya. (thanx thanx thanx utk nasihat2 itu)

4. Si dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap2. (maksud: mengambil berat stiap apa yg dilakukn oleh kekasihnya) ~tapi jgn sampai t'lalu mengongkong, me dont like ok~

5. Si dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Si dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana si dia sentiasa berasa curiga jika kekasihnya dikacau lelaki lain. (dun worry, i setia!!heee)

7. Si dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya. (ala, dia kawan i je...huhu)

8. Si dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. (ish, sensitip la u ni.....hahahha)

9. Adakalanya si dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana si dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain. (olololololo, comel nye dia =p)

10. Si dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja. (i nak makan seafood, jom bwk i kuar mkn.....uhuk=0)

11. Si dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk dan dimanjai oleh kekasihnya. (ok, i majok u pujuk then if u majok kalo i xbz i pujuk u ek......erk, dasar la kan nak mcm tu plak...hikhikhik)

12. Si dia akan menggelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama. (ala, kalo cinta jarak jauh cemana??)

13. Si dia sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya. (jgn smpai bawak pistol ble kuar makan nga i dah la......hahahaha)

14. Si dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Si dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana si dia tidak mahu kasih sayang antara mereka menjadi luntur. (yes, i do love u darl.....ahakz)

16. Si dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya. (u memang setia........ke?)

17. Si dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa mengorbankan masa dirinya sendiri. (baik nye hati u)

18. Si dia membanggakan kekasihnya di depan org lain. (jgn melebih lebih dah la..malu i...erk, mmg kerek seyh)

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, si dia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun si dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya. ( ermmm, not sure bout dis...need to ask him...ooppsss=p)

20. Apabila timbul org ketiga,si dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. (isu org ketiga ni la yg i xsuke....ish2)

21. Si dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri. (jgn t'lalu percaya nnt kalo kena tikam dr belakang sendiri yang merana....tapi i'allah i xwat camtu kat u...=p)

22. Si dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau si dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100% mencintai kekasihnya.

23. Si dia sanggup menitiskn air mata demi kekasihnya..Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. (Tidakkah anda terharu melihat seorang lelaki yg sanggup menitiskan air mata demi anda?) (i terkedu bila lihat laki sanggup menitiskan airmata utk i...wink;-) terharu la u)

HARGAILAH MEREKA dan terimalah mereka seadanya… (INSYAALLAH)




Berilah diri anda peluang utk kembali mencintai seorang yg bergelar lelaki.. - Tentang Cinta



pintu hati yang tertutup bukan senang utk dibuka kembali...

~aish, mangga brand apa la yg digunakan itu??lelaki yang paling paling paling paling kuat dan gagah, sila pecahkan pintu hati itu..guna gergaji or alat2 len xmen ek..guna kekuatan anda je..harap maklum~

eh, u kuat x???kalo kuat cpt tlg pecahkan pintu hati ni...hehehe


anda kompem kuat kan???hakhakhak




Saturday, November 6, 2010

cakpongcakpong




Entri ini bukan untuk berkongsi cerita dengan anda ye...
sekadar mau uji minda anda...




CUBA TEKA APA BENDA DALAM GAMBAR BAWAH NI!!!



Gambar 1:

sangat cantik dengan warna warna itu...
colourfull la...






 Gambar 2:

nampak tajam je...
sakitkah kalo kena??





TAHNIAH kalo JAWAPAN BETUL 





SILA TERUSKAN BERFIKIR kalo JAWAPAN TAK BETUL





MAAF TIADA HADIAH DISEDIAKAN





ala, benda senang je ni...
kompem ko, kau, engkau boleh jawab...



SELAMAT BERFIKIR!!