Followers

Thursday, March 31, 2011

Kecewa okey bila hasrat nak g Mundok terbantut!!

Assalamualaikum..

Baca tajuk terus boleh agak entri pasal apa kan..
Sebenarnya dah lama plan nak pergi Mundok..
Owh, sebelum ni kan aku ada cerita pasal Mundok and betapa teringinnya aku nak ke sana..
Ni entri hari  tu-->MUNDOK
Kat entri ni kan aku ada bagitahu dak kosmate aku (Wali dengan Bunkpis) janji nak bawa ke sana...
Kalau diikutkan esok kami akan pergi Mundok..
Tapi, kita kan hanya mampu merancang saje...
Pagi ni kawan aku, Fatin bagi satu link..


Aku pun buka la link tu...
Nak taw link tu pasal apa??
Haa, baca bawah ni..




Mundok market closure leaves shoppers in dismay


 Malaysian shoppers had to turn back after authorities closed the jetties to Mundok market yesterday. — NST picture by  Fathil Asri
Malaysian shoppers had to turn back after authorities closed the jetties to Mundok market yesterday. — NST picture by Fathil Asri

RANTAU PANJANG: The river access to Mundok market, the shopping haven on the Thai side of the border here, has been closedThe closure, which took effect yesterday, was said to be a final decision by the Thai authorities and Malaysians could not go there by simply crossing Sungai Golok

Yesterday's closure also caused thousands of Malaysians waiting at jetties near Kampung Bukit Lata here to cancel their trip to Mundok.

A Thai security officer, in an explanation to disgruntled Malaysians, said the order for the closure came from the Defence Ministry. "The access to the jetties along the river here has to be sealed off due to security reasons. 

"First, Malaysian police, especially the Pasir Mas police, have received many reports of missing cars and motorcycles from shoppers after they left their vehicles at the parking lots before crossing over.

"Secondly, it is illegal to cross over there (to Mundok) without any documents and the area was never gazetted for the public," the security officer said. 

Many shoppers expressed disappointment over the sudden closure. 


Nak baca lagi??Klik link kat atas ye...


Habes baca je terus meraung tak berlagu *tipu...
Aku cool je sebenarnya tapi aishh, buat penat je memikirkan barang yang nak dibeli kat sana...
Semalam sempat la jugak aku pikir nak beli apa untuk adik-adik aku *ni contoh akak yang baik ye=p...
Yela, barang-barang kat Mundok kan murah je, so kalau nak belikan tshirt sehelai sorang boleh la kot...
Rasanye masih ada peluang nak ke sana tapi prosedur agak leceh la kot...
Sebab nak kena dapatkan dokumen untuk akses ke Thai...
Kalau ada rezeki mana la tahu tahun depan ke boleh ke sana...
Hehehe...masih simpan hasrat nak ke sana okey..;-)
So, disebabkan plan ke Mundok terbantut...
Aku dengan sukahatinya ajak la Wali, Bunkpis dengan Fatin pergi menjamu selera kat Kedai Ulam..
Yang ni plan nak pergi Sabtu ni sebab Jumaat kedai tu tutup rasanye...
Dorang semua setuju je...
So, harap-harap plan hari Sabtu ni on je..
InsyaAllah..

(*-*)

p/s: sekarang ni dah tetapkan target baru iaitu SIAPKAN THESIS dulu baru boleh BALIK RUMAH...hohoho..dah hampir sebulan lebih kot tak balik...umah takda la jauh sangat pun dalam dua jam je dari kampus ni tapi nak cari masa free tu agak susah sikit...almaklum sibuk dengan FYP...jeles okey tengok kosmate yang dah siapkan thesis balik rumah...mak dan makcik kat kampung asyik tanya bila nak balik...huhu...sabar ye semua, next week kalau semua kerja dah settle along balik...hehehe...miss them a lot=))





Tuesday, March 29, 2011

Mood baik arini...

Assalamualaikum

*ini gambar berkerut seribu*
*time ni tengah cuba mengalunkan lagu sehabis baik*
*hahaha*

Mood saya baik arini...Lebih baik dari semalam...huhuhu...Cer cite cer cite nape mood baik plak ni...Owh, kalau saya cakap mood baik tak bersebab okey ke???Hahahaha...Mungkin sebab arini dah settle banyak benda...PBL Forensic medicine dengan presentation dah selesai...Dengan rasminya lepas ni dah tak ada kelas lagi (kot)...So, boleh la nak fokus pada FYP je...

Semalam pergi cuci film yang guna untuk tangkap gambar sample FYP...Ooommmaaakaih, dari 36 keping hanya 10 gambar je yang ok...Yang lain semua ada masalah...Ada yang tak jelas, ada yang lighting terlebih...Tapi nape saya macam tak kesah sangat dengan gambar yang tak menjadi tu???Sebabnya saya rasa ini percubaan pertama, so kalau nak harapkan gambar tu perfect memang tak la kan...Dari awal memang saya tak taruh harapan tinggi sangat kat gambar-gambar tu...Percubaan pertama mungkin gagal atau sukses...Lagipun kita ni kena sentiasa positif...Mungkin gambar-gambar tu tak menjadi sebab saya lack of experience dengan film camera comparison microscope tu (readers yg bukan secourse dengan aku mesti tak paham kan)...So, kena la lebih berusaha untuk dapatkan gambar-gambar yang cun melecun...Ngeee=p

Dan lagi...Hari ni pergi jumpa PA (lupa PA stand for what)...PA saya Dr Hadzri...Dr tanya ada masalah tak sepanjang study kat sini...Saya cakap tak ada, semua okey je...Dr tanya lagi ada masalah peribadi tak??...Saya gelak pastu cakap "semua okey la Dr, saya takda masalah peribadi..hehehe" Dr senyum je dengar saya cakap macam tu...Sekarang ni memang tak ada masalah peribadi...Semua okeh je =)) Dr tanya lagi, kali ni pasal FYP...Saya cakap semua okey...Tapi sempat la mengadu pasal comparison microscope...Bukan suruh PPSK beli lagi satu..(saya taw kita kekurangan bajet sekarang..huhu..kau ingat microscope tu dua tiga hinggit ke??mahal beb) Cuma saya cakap pasal masalah teknikal je...Kalau yang biasa deal dengan comparison microscope mesti taw kot...Lepas mengadu tetiba terfikir, agak-agaknya Dr akan cerita kat Dr Kuppu (supervisor saya) ke pasal ni??Owh, kalau Dr bagitau Dr Kuppu cemana la jadinya...Risau..Tapi think positif..Dah pernah mengadu pasal masalah microscope ni kat Dr Kuppu...So, tak ada apa la kan..Hehehe..


*bila mood baik, tidur pun lena je kan*






Sunday, March 27, 2011

ZENTYAL=katak bawah tempurung la aku

Assalamualaikum...

Mari mari...mari dekat...(sila baca macam ikan telor mayonis sheila rusly ye)
Semalam laptop aku telah berjaya direformat oleh kawan aku...
Actually laptop ni takde la masalah besar sangat pun...
Cuma sekarang ni makin lembap je..
And kekadang keluar "blue screen"..
So, aku taknak nanti jadi pape so aku minta tolong kawan aku formatkan...
Kalau dah namanya format mesti semua benda nak hilang kan...
Antara yang hilang-->digsby, modzilla firefork,google chrome

Digsby penting sebab banyak kelebihannya...
aku boleh online FB guna digsby je...
nak chat pun lebih senang guna digsby je...
so, bila takde digsby ni tak boleh la aku nak chat lama2 dengan kengkawan aku...
ceh, bajet slalu chat je kan..
kat FB pun boleh chat tapi aku malas nak buka page FB...


Aku takda la selalu sangat guna modzilla...
Kekadang je sebab aku lagi suka guna google chrome...


Haa...yang ni memang penting sebab aku sangat suka guna google chrome..
Aku rasa google chrome lagi cepat loading banding dengan Modzilla Firefox and IE...
Kan kan kan??

Lepas dapat balik laptop yang dah format dari kawan aku, aku try la upload ketiga2 benda kat atas ni...
Tapi bengang seyh, semuanya ZENTYAL!!!
Maksudnya, web yang bleh download benda ni kena block...
Biasanya dia akan tulis ACCESS HAS BEEN DENIED...
Padahal benda ni bukannya porno ke apa...
Aplikasi je kan...
Bukannya ada benda2 lucah ke hape...
Pelik betol la..
Takkan la nak upload benda ciput cenggini tak boleh kan...
Tapi tak pe la...
Aku rasa time opis hour nanti aku boleh download kot...
Sebab time opis hour kalau tukar proxy usmkk ni biasanya aku boleh download lagu kat 4shared...
--nak download lagu pun ZENTYAL taw--
So, maybe ketiga2 benda kat atas ni aku boleh download time opis hour...
Mudah-mudahan la kan..
Itu pun kalau aku sempat balik bilik before opis hour habis...
Harini aku plan nak pergi lab, nak mulakan 'photoshoot' FYP aku..
Hehehe..semalam bersemangat nak pergi lab...
Harap2 kat lab nanti pun bersemangat buat kerja kan..
Ok la, aku chow dlu...
Ada kekuatan nanti aku update lagi..

Wassalam



Saturday, March 26, 2011

Haven't met you yet






Lagu ni best!!!
Im in love with U..
(*-*)


Thursday, March 24, 2011

KBMall tempat bunuh diri??

Assalamualaikum...

Ini berita hangat tapi memalukan dan menyedihkan...
Petang tadi dikatakan ada seorang perempuan Melayu cuba membunuh diri dengan terjun dari parking lot tingkat atas KBMall...
Ini dibuktikan dengan tersebarnya video tentang kejadian ini di FB...
Mengejutkan!!!
Tak sangka kat shopping complex dua tingkat tu pun nak bunuh diri ke...
Kenapa tak terus terjun masuk sungai kelantan je...
Sayangnya nyawa perempuan itu...
Mujur lah dia masih panjang umur...
Sebab dari cerita yang tersebar, katanya perempuan tu cedera parah tapi masih bernafas di bumi Allah ni...
Apakah sebenarnya yang terbelenggu di fikiran si perempuan ini hingga sanggup membunuh diri??
Masalah cintakah???
Atau disebabkan result SPM??
Mungkin juga perempuan ni ada mental health problem...
Entah la...
Kita tunggu je cerita ni masuk paper esok...
Tak pun try check kat Harian Metro or Sinar Harian online...
Mungkin dah ada story pasal kejadian ni...


p/s: owh, tetiba muncul dengan entri pasal kejadian ni plak...minggu ni memang busy dan serabut...FYP dah terbengkalai hampir dua minggu...OMG, second week of April dah kena submit tesis...argh, risau teramat...harap saat kritikal ni mampu dihadapi dengan baik...


Sunday, March 20, 2011

Travelog Sebuah Persahabatan

Assalamualaikum..


Tajuk harus gempak kan...
Biarpun ini hanya secebis dari travelog persahabatan kami..
Sekadar mahu berkongsi kenangan kami bersama kalian...
Peristiwa ini berlaku di dua tempat iaitu Johor dan Melaka...
Tatkala berada di akhir sem ni, banyak lawatan yang dilaksanakan..
Bukan hanya lawatan sambil belajar tapi ini merupakan moment terindah dalam episode travelog persahabatan kami...
Makin banyak masa dihabiskan bersama, makin banyak kenangan yang tercipta antara kami...
Bergelak ketawa bergurau senda,
Saling usik mengusik, ejek mengejek menjadi sebati dalam persahabatan kami...
Itu sebenarnya yang memperindahkan lagi travelog persahabatan kami...
Gambar dirakam sebagai kenangan...
Menjadi bukti kami pernah bersama melalui travelog persahabatan yang terbina selama 4 tahun di USMKK...



Benda yang paling kami suka adalah MAKAN FREE...
Pantang ada yang mengajak  menjamu selera secara percuma, terus kami menerima undangan...
Tak kira di mana lokasinya, asalkan ada yang terhidang pasti kami kunjungi...



Andai makanan terhidang di depan mata...
Tiada yang mampu menghalang...
Ayu dan macho dibiarkan sahaja...
Asalkan perut dapat diisi...



Bila si gadis berkumpul ada saja yang ingin digosipkan..
Tapi gosip kami sekadar biasa-biasa sahaja...
=P



Bermacam ragam dapat dilihat...
Makin banyak ragamnya makin berseri travelog persahabatan kami...
Pertengkaran kecil itu perkara biasa...
Dalam persahabatan mana mungkin lancar aja travelognye..
Perselisihan yang tercetus terkadang bisa membuatkan kami lebih memahami sikap masing-masing...



Tapi andai ketidakpuasan hati yang tercetus dipendamkan...
Mungkin ada baik dan buruknya...
Luahkan kiranya tidak tertahan menanggung...
Pendamkan jika mampu menyelamatkan persahabatan yang terbina...
Itu yang aku lakukan...
Luahkan jika perlu dan pendamkan saja jika tiada kebaikan dari luahan itu...
Sayangku pada persahabatan yang terjalin begitu kuat...
Akan aku jaga selagi terdaya...


Travelog sebuah persahabatan tiada akhirnya...
Pastikan ia terus subur menghiasi kehidupan...
Walau jauh atau dekat lokasi kita...
Mekarkan ia dengan baja yang berkualiti...

Dunia kini tiada sempadan...
Bermacam cara boleh diusahakan...
Agar travelog persahabatan ini terus mewangi...
Semailah ia sehabis daya...


Saturday, March 19, 2011

bukan semua cantik subjektif

Assalamualaikum...
Nak share dengan korang video ni...
Bagi aku video ni menarik dan kelakar...



"ramai orang boleh jadi cantik dengan muka, badan dan pakaian...tapi berapa ramai yang boleh jadi cantik dengan perangai??"


Nombor itu mengujakan!!!

Assalamualaikum...


Semalam kalau tak silap aku sempat captured gambar kat atas ni...
Saje nak abadikan nombor 4040...
Santek ok nombor ni...huhu
Act blog ni telah direview lebih dari nombor yang tentera tapi bila aku godek2 blog ni dulu-dulu aku pergi setkan balik pada 0000...
Eh, pas ni nak tunggu 4444 and 5050 plak...
Sape yang bertuah jumpa nombor ni nanti tolong print screen ye pastu gitaw saya...hehehe

Friday, March 18, 2011

Terima Kasih McD =D

Assalamualaikum...

Baru saja selesai menjamu selera dengan McD BIG BREAKFAST...
Sangat mengenyangkan...
Semalam berblogwalking ke blog Ikhlas dan ada promosi di situ pasal McD...
Owh, aku ni dah lama tak makan McD...
So, bila baca pasal McD kat blog Ikhlas terus excited nak pergi...
Sebenarnya McD ada bagi FREE breakfast dengan pembelian minimum rm5...
Tapi korang kena ada kuponnya baru boleh dapatkan McD Big Breakfast dengan percuma...
Korang bukan dapat 1 tapi 2 set secara percuma...
Memang berbaloi...



Caranya senang sahaja...
Korang print aje kupon ni  tak kira print kaler ke or black n white...
Kalau nak jimat baik print black n white je...
Print yang kat bawah ni je... 


Tak payah print besar-besar...
Kalau ramai yang nak pergi and memasing tamak nak 2 set sorang macam aku...hehehe
Korang print la banyak2 kupon ni...
Pastu gunting bagi sorang satu...
Dah ada kupon boleh la pergi McD tuntut Big Breakfast ni...
Tapi dengan syarat korang kena beli apa saja menu McD yang berharga rm5 ke atas baru boleh claim Big Breakfast ni...

Hari ni aku pergi McD kat Wakaf Che Yeh je, malas nak masuk bandar KB...
Mujur la ada romate yang baik hati temankan...
Dan tak lupa Fatin yang sudi pinjamkan kereta..huhu
Aku print dua kupon...
Satu untuk aku, satu untuk romate...
So, kami memasing dapat free 2 set Big Breakfast..
Tapi aku memang tak perlu keluarkan duit...
Sebab romate aku nak beli dua Filet-O-Fish so aku tolong belikan untuk dia satu..
Harga Filet-O-Fish rm5.70 saja tambah tax jadi la rm6.05...
Dan dapat claim 2 set Big Breakfast..


Kami tapau je sebab kat McD tu ramai orang...


Balik bilik terus makan...
Perut dah berkeroncong mintak diisi..
So, apa lagi kan...terus berdesup makan...


Tengok, untuk satu set pun dah banyak macam ni...
Rasanya pun boleh tahan tapi aku tak suka sangat telurnya tu..
Makan satu set memang dah cukup kenyang...
Lagi satu set boleh simpan buat lunch nanti...
Hehehe...memang berbaloi...
Kalau korang teringin nak makan FREE Big Breakfast ni pergi lah ke McD yang berdekatan..
Tapi promosi ni sampai 31 Mac 2011 je..
Dan limited dari 4am to 11 am...






Thursday, March 17, 2011

Entri KURUSKAN PIPI agak femes ye =D

Assalamualaikum...

Pagi tadi baru sampai hostel dari Melaka...
Minggu ni ada lawatan ke Johor and Melaka...
Maaf lah, tak berkesempatan nak mengupdate blog...(oh, alasan semata)
Agak busy kebelakangan ini...
Sekarang kan dah masuk pertengahan Mac...
So, memang berhempas pulas dengan FYP dan assignment...
Second week of April dah kena hantar draft tesis...
Agak cuak di situ...
Yela kan, banyak lagi kerja yang belum settle...
Mengharapkan masa yang tinggal cukup untuk menyiapkan segala kerja yang ada..
Saya mahu GRAD tahun ni!!!
Mintak semua kerja berjalan lancar....
InsyaAllah..

Oh, berbalik pada topik...
Tadi tangan dok gatal p login nuffnang and check la kata kekunci yang digunakan oleh reader utk sampai ke blog terchayang ini..


Selain surat untuk najib, senaman untuk kuruskan pipi agak femes ye...
Hehehe...tak sangka ramai jugak yang nak kuruskan pipi..
Tapi maaflah ye, entri itu entah pape sebenarnya...
Sekadar karutan dan pertanyaan semata...
Mungkin kalau korang kuruskan badan automatik pipi korang akan kurus jugak...ahakz=p
Eh, cuba amalkan Green Tea dalam diet korang...
Mungkin berhasil kuruskan badan...
Plus green tea banyak manfaatnya...
Selamat mencuba!!

Sunday, March 13, 2011

Itulah sayang

Assalamualaikum...
Mari mari nak berkongsi lagu best dengan korang...
Bagi aku best la tapi tak tahu la korang cemana kan...
Lain orang lain citarasanya...
First time dengar lagu ni kat blog INI 



Lagu : Itulah Sayang
Penyanyi : The Ramlees


Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang
Itulah sayang




p/s: lagu ni asalnya dinyanyikan oleh P. Ramlee and Normadiah...versi baru ni lebih rancak...enjoy je aku dengar...berminat nak download klik SINI


Saturday, March 12, 2011

aku WANITA aku punya CINTA

Assalamualaikum...
Ok, sekarang mood jiwang...
Tapi tak ada idea nak buat entri...
So, post lirik lagu je la ya...
Lagu ni dah lama...
Tahun 2008 kot...
Aku suka lagu ni...
Kalau buat kerja sesorang kat lab,
Melalak nyanyi lagu ni je...
hehhehe..

*she so beautiful rite??*

Lirik: Wanita
Penyanyi: Siti Nurhaliza



Aku wanita punya hati nurani

Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah

Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Korus I)

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

(Korus II)

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Ulang Korus I)


(Ulang Korus II)

aaa… Ku wanita

aaa… Ku wanita….
Yang hanya perlu kau fahami

(Ulang Korus I) (2x)

Oh apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

Wanita… woohoo..

Ku Wanita… ooo…
Wanita…

Jika anda suka saya sila berikan masa pada saya....

Assalamualaikum....

*pic credit to enchek google*

Pernah tak lelaki luahkan perasaan kat kau??mesti pernah kan...kalau tak takda la korang berkapel kapelan sekarang...hehehe..kalau aku la kan, kalau la ada lelaki luahkan perasaan suka dia kat aku...aku tak boleh terus bagi jawapan at the time dia cakap dia suka aku...i'll need maximum 1 week kot untuk bagi jawapan...hahaha...gila lama kan??macam lelaki tu nak ajak kahwin je...kalau ajak kahwin amek masa dua minggu la kot sebelum bagi jawapan...kenapa lama sangat masa yang aku perlukan???sebab aku kena pikir banyak perkara...aku kena pikir samada aku boleh terima dia as a BF, aku kena pikir boleh ke aku bagi komitmen pada relationship tu...seriuosly aku cakap, buat masa sekarang aku takut untuk ada komitmen esp dalam relationship macam ni...mungkin jugak aku takut untuk hadapi penghujung relationship itu...aku taknak la pisang berbuah banyak kali...kalau dua kali okey lagi...hehehe...dan aku akan pertimbangkan bermacam lagi consequence dari relationship tu...itu sebab kalau la kau nak luahkan perasaan suka kau kat aku, bagi aku masa sebelum kau dapatkan jawapan dari aku...kau perlu sabar, itu yang penting...=)

Friday, March 11, 2011

Earthquake Hits Japan, Tsunami Alert for Asian

Assalamualaikum...

Baru saja pulang dari Makmal...bila buka je page google, ada sesuatu...


ok, tak nampak kan...
tengok yang bawah mungkin lebih jelas...



owh, masih tak boleh dibaca...aku tulis je ye...

 Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan.

Rupa-rupanya kat Jepun berlaku gempa bumi...
Naluri kuat ingin tahu apa yang berlaku...
Lalu bantuan enchek google dipinta...


A GREAT 8.4 magnitude earthquake has hit the northeastern coast of Japan, quickly followed by a 13-foot tsunami that has devastated the Miyagi shoreline. This major earthquake marks as the largest to hit in Japan's history, and is being added to an Earthquake in Japan 2011 list that already includes the 7.2 quake that hit earlier in the week.
At approximately 2:45pm local time Friday, March 11th 2011 the 8.4 earthquake struck 130 kilometers off of the coast of Sendai, and around 382 km northeast of the capital city Tokyo.  It's been said that the epicentre hit at a depth of 24 kilometers. Some residents have reported that the shaking lasted for 4-5 minutes, followed by numerous aftershocks.
Tokyo, the capital city is in complete havoc. Buildings are on fire, major damage to transportation systems have come to a complete halt causing major problems for hose who are living and/or visiting in city. Fallen debris is obstructing transportation and blocking safe escapes for those who have found themselves trapped in and around collapsed buildings. 

The major tsunami warning for Japan has now extended to an extreme-level of alter as far as Russia, the Mariana Islands ,Guam, Taiwan, the Philippine Islands, Indonesia and even as far as the Hawaiian Islands.  This warning has been issued by the Pacific Tsunami Warning Centre.

read more -->
http://www.streetarticles.com/news-and-society/earthquake-in-japan-2011-tsunami-adds-to-destruction
http://www.huffingtonpost.com
http://newsfeed.time.com


Picture 5

REUTERS / Kyodo
A building burns after an earthquake in the Odaiba district of Tokyo Japan March 11, 2011. A massive 8.9 magnitude quake hit northeast Japan on Friday, causing many injuries, fires and a four-metre (13-ft) tsunami along parts of the country's coastline.

Read more: http://newsfeed.time.com/2011/03/11/tsunami-101-how-asia-is-prepping-for-the-waves/#ixzz1GHors9CG



p/s: 8.4 or 8.9 magnitude??not sure which is rite...

Wednesday, March 9, 2011

Ku Ada Kamu

By: Adira AF8


Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

love u both soo much!!!
miss u both like crazy!!!
nak balik rumah la macam ni...!!!


p/s: kawan penting bagi aku...bagi kau mungkin tidak!!!aku tak kesah kalau kau sanggup tinggal kawan atas sebab yang bodoh...sebab aku punya ramai kawan!!!aku juga punya sahabat yang sentiasa bersama aku susah senang...aku sayang kawan dan sahabat aku!!!mungkin kau tak ingin tergolong dalam golongan orang yang aku sayang sebab kau fikirkan kau sudah ada cukup kasih sayang...!!!


DIAM...!!

Assalamualaikum.....

*dalam gelap jangan disangka tiada manusia*


Belum sampai sebulan berjanji nak berjimat cermat tapi malam ni aku rembat heel and set make-up...dah la minggu yang lepas banyak berhabis beli tudung...haish...kalau la enchek abang mak abah tahu mesti kena bebel...ok, kali ni janji betol2 taknak dah boros2 lagi...eh eh jap..tahun ni aku belum beli kasut lagi...so, tak pe la kan...hikhikhik...set make-up tu pun beli ada sebabnya...set make-up yg dolu-dolu dah tumbuh fungi...eeeiii, sayang okeh...dah la belum luak lagi eyeshadows yang ada...rugi memang rugi...tapi tak sanggup nak pakai bila tengok ada fungi yang tumbuh kat eyeshadow tu...pelik jugak cemana la fungi tu boleh hidup kat situ..ni la bahana kalu tak jaga barang elok-elok...=( (oh, ni semua alasan nak bershopping!!!dislike)




*sempoi aje...gaya org yang belum kerja kot*



Hari khamis malam ni ada dinner aka Installation Night...duit dah bayar so harus la pergi kan...takkan nak biarkan duet rm25 hengget hangus macam tu je kan...tapi kali ni macam tak ada semangat je nak pergi...macam tak beria kalau nak dibandingkan tahun2 lepas...mungkin disebabkan busy dengan FYP so tak da masa nak pikir pasal dinner ni...persiapan pun ala kadar je...aku malas nak beli dress ke apa ke...pakai je yang mana ada dalam almari kecik tu...cantik ke tak biar la yang penting aku nak pergi makan..hahaha...makan tu yang penting...tapi tapi kasut aku dah beli...wahahaha...boros boros...dah berkenan sangat dengan heel tu yang beli...hehehe...tingginya aku tak sure tapi dalam 4-5 inch jugak la..ooomakaihhh...boleh ke aku berjalan pakai heel tinggi-tinggi...first time kot...paling tinggi yg pernah aku pakai pun wedges dalam  3 inch...rasa macam aku duduk diam kat kerusi je nanti...tak larat nak berjalan dengan heel yang tinggi2...=D

JOM DERMA DARAH!!!
Penderma Sukarela Pesakit Bahagia