Followers

Tuesday, March 17, 2009

Lucky day??!!!

Lucky day??!!
Betul ke hari ni lucky day untuk saya??
Ish..
Tak..
Bad day sebenarnya..
Pagi tadi time lecture dr rafiq (dr ni ajar analytical chemistry)..
Macam biasa la..
Saya memang bagi tumpuan 101% ..(kononnya)
Dah la duduk kat depan..
Dah terbiasa sebenarnya duduk depan..
Dari sem 1 tahun 1..
Nak dijadikan cerita..
Pagi tadi kami belajar la pasal NMR (nuclear magnetic resonance) spectroscopy..
Memang best la belajar tadi..
Seronok..
Saya memang excited tadi..hehe..
Dr bagi soalan suruh kami selesaikan..
Saya dengan membe sebelah memang excited la menjawab..
Confident je jawapan kami betul..
Disebabkan confident sangat…
Dr suruh saya tolong terangkan kat kawan2 yang lain..
Mak oi..
Takut seyh..
Nak terangkan dalam BM ke BI ni???
Saya memang dah kecut perut time tu..
BI pun entah kemana..
Kalau cincai2 tu boleh la..huhu
Dengan perasaan takutnya saya pergi la kedepan..
Lukis structure untuk compound tu…(mungkin anda tak faham apa sebenarnya ni)
Lepas tu dr suruh saya explain..
Saya pandang je muka dr tu + buat muka kesian..hihi
Nasib baik dr faham..
Akhirnya dr jugak yang kena terangkan..
Thanx dr kerana memahami diri ini..(*-*)
Ada lagi satu..
Hari ni kena hantar lab report..
Saya tak siapkan lagi..
Plan nak siapkan time lunch nanti..
Habis kelas pukul 1 tu saya g setlekan hutang kat kedai fotostat..(kalau nak tau, saya ni bendahari@ along@ceti untuk kos kami)
Lepas bayar hutang tu saya pergi la library untuk siapkan lab report tu..
Hari tu saya memang tak bawa kad matrik..malas
Biasanya nak masuk library pak guard memang check student pakai ke tak kad matrik tapi bukan selalu..
Awal2 sem hari tu ada la..
Tapi biasanya tak tahan lama..
Jap je dorang buat..
Tapi entah napa, pak guard memang rajin sangat hari ni..
Dia check semua orang yang masuk library..
Alamak..
Bila nak masuk tu, saya memang dah kena tegur sebab tak pakai kad matrik..
Dia suruh p ambil..
Saya terus la keluar n pinjam dengan kawan..
Lepas tu dengan muka tak bersalahnya terus la masuk library tu..
Tapi pak guard ni macam tak puas hati je..
Dia panggil saya…
Time tu jugak dia bagi lecture..
Tak tahan betul la..
Dah la depan orang ramai..
Malu wei…
Tapi biar la..
Dah buat salah..
Kena la terima..
Tapi masalahnya, lama jugak pak guard ni bagi lecture…
Ngalahkan lecturer je..
Dah la time tu saya nak cepat..
Lab report tak siap lagi la…
Saya cakap la ngan pak guard tu..

Saya: “pak cik, saya nak cepat ni. Nak buat kerja”
PG: “pergi pulangkan kad matrik tu kad kawan. Lain kali kalau tak bawa, bagitau”
Saya:“Boleh ke masuk kalau tak bawa kad matrik??”

PG: "Kalau bagitau tertinggal tak pa"
Saya: “Ye ke..Ni coursemate saya punye, nanti saya pulangkan la kat dia. Saya nak cepat ni pakcik. Banyak keje” (time ni muka memang tak da perasaan. Wat muka selamba je w/p ada rasa malu sikit.Lantak la)
PG: “Ok. Tapi lain kali bawa kad matrik”
Saya: “OK2”


Terus saya blah dari meja pakcik tu..
Memang malang betul nasib hari ni..
Lepas satu2..
Tapi memang salah sendiri..
Nak buat macam mana kan..
Dah siapkan lab report tu, saya terus keluar dari library..
Pak guard tu ada lagi kat meja dia..
Sepanjang berjalan keluar dari library tu…
Saya senyum je kat pak guard tu..
Huhu
Tak kan nak buat muka masam plak..
Pak guard tu macam serba salah plak..
Biar la..
(*-*)

2 comments:

Mohd LukMan said...

haha.. dulu pun aku pernah kena.. lagi r pakai slipal lagi.. aku masuk buat muka innocen.. tapi xkena marah sebab masa masuk tu pakgat yg jaga.. aku kena masa keluar pelik tul sebab makgat yg jaga.. makgatkan lagi tegas.. kena sound "mu nih cleaner ka??" aku cakap "saya student".. "student xpakai slipar masuk lib" mak gat cakap... pedih giler doh.. abg kat kaunter pijaman tu senyum je... nasib baik xde org.. nyesal giler aku.. klu aku nak msk lib tgk ada makgat tu aku xkan masuk nye.. malu... haha

quzie fathihah said...

haha..
ko pn pnh kena gak ek..
skang ni mmg dasyat r..
nak b'urusan kat pa pn kena tunjuk kad matrik..kalo x dorang xlayan..
APEX..huhu