Followers

Thursday, April 14, 2011

Sesi Menge'test' Makanan

Assalamualaikum...

Bercerita lagi pasal makanan...
Tapi ni lebih kepada mengetest makanan sebab tujuan kami ni nak cari katering untuk majlis Malam Graduasi..
So, malam tu kami pergi ke Restoran Sham kat KB...
Memula sampai memang teragak nak masuk sebab nampak macam tempat orang yang berduet je...
Tapi kami tebalkan muka masuk jugak la dalam restoran tu...
Dan kami dapat layanan special dari pengurus restoran ni...hehehe
Langkah masuk je dalam restoran ni, kami disapa pengurus restoran dan dia yang bawak kami ke meja makan...
Tempat dia memang cantik dengan dekorasi dan pentas...
Restoran ni memang menjadi tempat berlangsungnya event-event especially anjuran pelajar USMKK...
Cuma aku je yang belom pernah datang sini...heee=)
Bila tempatnya cantik mesti harga makanan mahal kan...
Tapi bila dapat menu makanan beserta harga, terkejut jugak sebab harga standard makanan kat gerai tepi jalan je..
Lebih kurang harga makanan kat D'Village je...
Murah dan berbaloi...
Malam tu aku order tomyam putih, sayur campur dengan nasi putih dan sunquick...

*presentation makanan mengagumkan, siap ada api lagi*

*tomyam ayam...sedap RM4.00*

*sayur campur...RM3.00*

*yang ni free je...sambal belacan memang terbaik la...kawan aku siap cakap, kat sini lah baru dia jumpa sambal belacan yang betul2 sedap*

*nasi goreng ayam...RM5.00*

owh, ini je gambar makanan yang ada...
yang lain tak sempat nak snap sebab memasing dah lapar...
dan yang pasti rezeki kami murah malam tu sebab pengurus restoran bagi ayam masak lemon free of charge...
tak taw la plak kenapa dia bagi free je, mungkin nak suruh kami rasa...
kan kami ke sana untuk mengetest makanan, so ye la tu...
kan bagus kalo dia bagi free of charge semua makanan yang kami makan malam tu...hehehe

*berdesup kami makan..*

*dah habes makan apa lagi kan=p*

*yang ni driver tetap...hahaha...xpe, wali xbaca blog ni*

*fadh dan ieda*

*yang ni driver kedua kalo wali xdapat ikut...huhu*

SHAM RESTORAN

*ada cermin besar weh, apa lagi kan terus snap picture tapi sayang blur*
*lupa plak nak tengok tandas dia, cantik ke tidak*
*heheheehe*

nanti nak kesana lagi, nak bawak bunkpis...
sebab nak suruh bunkpis merasa jugak makanan kat situ...
biasalah, tiap kali keluar makan memang ini lah muka yang ada..
yang pasti geng keluar makan untuk sem ni aku, fatin, wali, bunkpis, fadh, ieda nga lea..
tapi bukan semua boleh kuar sekali gus..
asal dapat muat satu keta kancil ok la...hehehe
kekadang si wali nga bunkpis tak ikut..
bila dorang tak ikut, kita ajak la geng yang lain..
huhu..
ok la, sampai sini je...
nanti bila keluar makan dan sempat snap picture, aku kasi heboh kat blog..





4 comments:

teddygirl49 said...

haha..terharu weyh..second driver ye...kui3x...bereh aje...
jom g sekali lg..dah la semalam ada yg kempunan x dpt g situ...
bila plak???? ;P

Quzie Fathihah said...

hahaha...kantoi, igtkn ko xbca blog ni..=)
kna bwk bunkpis ler...tggu dia kebah dr demam dlu

lea said...

mcm best..jom g lagi nanti

Quzie Fathihah said...

jom2...ko set je ble nak g...