Followers

Sunday, April 17, 2011

Lagu Gedik...MUAHH, by Suzanne Brautigam

Assalamualaikum...

Semalam kan time study sempat la aku layan Kelantan fm...
Huhu, kata ore klate kn, mesti la laye radio klate...
Hehehe, pahamkan sendiri je la ye...
Dah lama sebenarnya aku tak dengar radio..
Tetiba semalam terdetik kat hati ni nak dengar radio...
Aku cari frekuensi Hot fm tapi xjumpa so layankan aje Kelantan fm...
Lagipun semalam ada carta apa kebenda entah (sbb ak jrg layan radio so xtaw la)...
DJ tu nak umumkan juara carta so aku stay la kat Kelantan fm, nak taw lagu apa jadi juara...
Sekali DJ tu cakap lagu MUAH jadi juara...
Oh, aku kepelikan disitu sebabnya aku tak pernah dengar tajuk lagu ni...
Tajuk menarik + gedik...hohoho
Awal2 dengar lagu ni rasa macam "oh, gedik nye org yang cipta lagu ni"...
Bila dah abes dengar tu, "hmm, bleh tahan lagu ni"...
So, apalagi kan, teruslah aku donload kat 4shared...
Tapi donload pagi ni la sbb smlm xleh bukak 4shared sbb kna block..wahahha
Sape yang belom pernah dengar lagu ni bleh la donload ye..


*credit to google*
Ni haa penyanyi lagu Muahh =D

Lirik Muah – Suzanne Brautigam



Sungguh aku sayang
Sungguh aku rindu
Ha ha ha usah kau ragu-ragu

Sungguh aku cinta
Sungguh aku mahu
Ha ha ha ku tidak malu-malu

*
Sayang oh sayang
Ku sayang kepadamu (muah)
Aku cintakan dirimu
Rindu oh rindu
Ku rindu padamu (muah)
Janganlah kau pergi dariku

**
Papa tolonglah (papa)
Mama tolonglah (mama)
Aku sedang mabuk cinta
Dengan si dia (ah ha)
Si jantung hatiku (ah ha)
Yang ku puja ku cinta selalu

Mama tolonglah
Papa tolonglah
Jodohkanlah aku dengannya

Chorus
Hati hati yang merindu
Inginkan belaiannya
Hari hari yang berlalu
Indahnya ku rasakan
Jiwa jiwa (jiwa jiwa)
Ku meronta (ku meronta)
Bila jauh di sisimu (di sisimu)
Berjanjilah kasih
Berjanjilah sayang
Hanyalah aku di hatimu

Ulang *
Ulang **

Mama tolonglah
Papa tolonglah
Jodohkanlah aku dengannya

Ulang Chorus 2X
Papa tolonglah
Mama tolonglah



3 comments:

lea said...

org mana ni? nama cm omputih

kelantan fm bukan manis.fm?

Quzie Fathihah said...

xpasti org mne...xsmpt nak wat research sal dia...huhu

kelantan fm kot...xtaw la kalo aku salah dgr...

zOeY zAu YaH said...

saya suka dgr lagu yg penyanyi kelantan nyanyi..saya tak paham dialek kelantan so saya rasa kelakar..sedap jek dgr bahasa dia..hihi