Followers

Friday, November 5, 2010

ini hari jumaat!!

sedang asyik aku melihat satu persatu perkataan dalam note explosive tetiba.....


ting-->macam bunyi idea datang




owh, hari ni hari jumaat...mak aku mesti pergi pasar pagi beli lauk pauk untuk dimasak lunch nanti....

ish, mesti hari ni mak aku masak-->


1) ikan patin masak tempoyak (air liur makin banyak dalam mulut ni)



2) ikan keli goreng or yang sewaktu dengannya (air liur sudah bertakung dalam mulut....ok, telan2 jgn sampai terkeluar)



3) pelbagai jenis ulam-ulaman (masih menelan air liur)



4) budu diperah limau nipis dan diletakkan cili padi banyak2 (OMG...air liur dah meleleh ni)





5) Mama, Along nok kelik!!!Dok sini make benda samo jah..kalo xmake telo, make ike bilis xpun sardin...waaaaa!!!nok kelik!!!nok kelik!!! (oh, mari menangis bersama-sama)




p/s: rindu mereka sangat2...lagi beberapa minggu je kat sini sebelum dapat kembali ke pangkuan keluarga;-)


5 comments:

lea said...

hahahaha...ari ni kita make kace botol cicah budu eh...

MiR said...

sama la aku pun..nak balik~~ TT
syukur la lauk telur dgn ikan bilis tu sbb nk kna abeskan menda tu b4 balik nnt :P

Quzie Fathihah said...

lea: yes, dpt jumpa budu gak...hehehe

mir: mmg dah syukur dpt makan tp bile tingat mknn kat umah esp masakan mak wat aku jadi macam 'oh, i nak balik!!'

hahaha

cj'alhafiz said...

sedapnyo budu tu.......
nok kelik gok...nok kelik gok.....
hahaha!!!! tapi kalu duk dumoh make ike kering pun raso sedap dooh doh...dop??

Quzie Fathihah said...

hahaha...

yolo doh...kalo dok umah make gapo pun sedap jah