Followers

Saturday, October 30, 2010

bukan nak diet...

inilah makanan saya untuk lunch arini...
4 keping roti...
pagi tadi breakfast dengan 2 keping roti...
malam kang xtaw lagi...
makan roti jugak kot...
ari2 makan roti tapi xpe saya memang suka roti...

terliur tak tengok roti kat atas ni...
huhu...
kompem tak kan coz korang mesti la lunch dengan makanan yang best best...
korang makan apa lunch td???
ok, xpayah bagi jawapan...
nnt aku jelez dengan korang...

act, asek makan roti ni bukan sebab nak diet...
tapi sebab bila tima ujung mggu je mesti susah nak mencari nasi...
maklum la aku dok kat maktab tepi highway...
cafe of cos la tutup ujung mggu cenggini...
nak cari restoran pun bukannya senang...
yang ado pun kedai mamak tapi xkuasa aku nak berjalan jauh kena cross highway lagi...
so, penyelesaiannya isi la perut dengan roti...
ni pun dah kira bersyukur sgt2 dapat makan...
alhamdulillah.. 

belom pernah lagi aku makan roti cam kat gambar tu...(yeke?)
kebetulan semalam g mcD...
take away, so dorg kasi la sos cili dalam paket..
pastu aku rembat black paper kat mcD..
time nak bakar roti tu perasan la ada benda ni...
so, nak try la makan roti bakar taruk sos cili n black pepper... 
nak letak butter tapi dah abes...
xsempat nak restock...
makan la apa yang ada...
tapi sedap la wei makan cenggini...
nnt korang try la...
kalo letak telur hancur lagi sedap...
yang ni mmg aku slalu wat la kat umah...


~malam ni kalo dapat makan CKT (chaw kue tiaw) best gak...uhuhu..ada sape2 yang nak ajak saya kuar makan x??hehehe~



5 comments:

hanisah said...

nk bgtau gak!
lunch td nisah g mkn nasi ulam yg kat taman orkid tu. :P

Quzie Fathihah said...

ish...nisah sje nak wat kte jelez..
dah lama xmkn nasi ulam yg byk2...kat sni ulam yg bese mkn pn kcg botol je...huhu...budu pn jrg mkn=(

hanisah said...

haha..xpe. balik kelate nnti mkn laa byk2. :D

Ct SoLeHa said...

2 dia..makan roti je??
hehe

lea said...

hahaha...kesian ko..
kalo aku ade, mesti ko dh leh makan best2 dh..hik3