Followers

Sunday, March 27, 2011

ZENTYAL=katak bawah tempurung la aku

Assalamualaikum...

Mari mari...mari dekat...(sila baca macam ikan telor mayonis sheila rusly ye)
Semalam laptop aku telah berjaya direformat oleh kawan aku...
Actually laptop ni takde la masalah besar sangat pun...
Cuma sekarang ni makin lembap je..
And kekadang keluar "blue screen"..
So, aku taknak nanti jadi pape so aku minta tolong kawan aku formatkan...
Kalau dah namanya format mesti semua benda nak hilang kan...
Antara yang hilang-->digsby, modzilla firefork,google chrome

Digsby penting sebab banyak kelebihannya...
aku boleh online FB guna digsby je...
nak chat pun lebih senang guna digsby je...
so, bila takde digsby ni tak boleh la aku nak chat lama2 dengan kengkawan aku...
ceh, bajet slalu chat je kan..
kat FB pun boleh chat tapi aku malas nak buka page FB...


Aku takda la selalu sangat guna modzilla...
Kekadang je sebab aku lagi suka guna google chrome...


Haa...yang ni memang penting sebab aku sangat suka guna google chrome..
Aku rasa google chrome lagi cepat loading banding dengan Modzilla Firefox and IE...
Kan kan kan??

Lepas dapat balik laptop yang dah format dari kawan aku, aku try la upload ketiga2 benda kat atas ni...
Tapi bengang seyh, semuanya ZENTYAL!!!
Maksudnya, web yang bleh download benda ni kena block...
Biasanya dia akan tulis ACCESS HAS BEEN DENIED...
Padahal benda ni bukannya porno ke apa...
Aplikasi je kan...
Bukannya ada benda2 lucah ke hape...
Pelik betol la..
Takkan la nak upload benda ciput cenggini tak boleh kan...
Tapi tak pe la...
Aku rasa time opis hour nanti aku boleh download kot...
Sebab time opis hour kalau tukar proxy usmkk ni biasanya aku boleh download lagu kat 4shared...
--nak download lagu pun ZENTYAL taw--
So, maybe ketiga2 benda kat atas ni aku boleh download time opis hour...
Mudah-mudahan la kan..
Itu pun kalau aku sempat balik bilik before opis hour habis...
Harini aku plan nak pergi lab, nak mulakan 'photoshoot' FYP aku..
Hehehe..semalam bersemangat nak pergi lab...
Harap2 kat lab nanti pun bersemangat buat kerja kan..
Ok la, aku chow dlu...
Ada kekuatan nanti aku update lagi..

Wassalam



4 comments:

lea said...

kalo still xleh nak donlod
amek jela ngan aku..
aku ade je installer mende2 tuh
lain kali simpan la installer2 tu kat dalam HD
senng nak install balik

Quzie Fathihah said...

haha...dah donload sume..
ak igtkn ak ada smpn dlm hd tp cari punya cari xde...

FurBall said...

boley2..dun worry..aku dah adjust kan..ahahaha

apa lah kena mengena ngan aku'

anyway..google chrome jauh lagi ringan..sbb tuh lew laju lagi..jejeje..pengguna google chrome nih!!~_~

aLieF si Muncung ManiS said...

usmkk punya wifi tak baek..jahat!!! kadang2 nak buka laman web pasal pelajaran pun dia block..sedih..huhuhu..