Followers

Tuesday, March 29, 2011

Mood baik arini...

Assalamualaikum

*ini gambar berkerut seribu*
*time ni tengah cuba mengalunkan lagu sehabis baik*
*hahaha*

Mood saya baik arini...Lebih baik dari semalam...huhuhu...Cer cite cer cite nape mood baik plak ni...Owh, kalau saya cakap mood baik tak bersebab okey ke???Hahahaha...Mungkin sebab arini dah settle banyak benda...PBL Forensic medicine dengan presentation dah selesai...Dengan rasminya lepas ni dah tak ada kelas lagi (kot)...So, boleh la nak fokus pada FYP je...

Semalam pergi cuci film yang guna untuk tangkap gambar sample FYP...Ooommmaaakaih, dari 36 keping hanya 10 gambar je yang ok...Yang lain semua ada masalah...Ada yang tak jelas, ada yang lighting terlebih...Tapi nape saya macam tak kesah sangat dengan gambar yang tak menjadi tu???Sebabnya saya rasa ini percubaan pertama, so kalau nak harapkan gambar tu perfect memang tak la kan...Dari awal memang saya tak taruh harapan tinggi sangat kat gambar-gambar tu...Percubaan pertama mungkin gagal atau sukses...Lagipun kita ni kena sentiasa positif...Mungkin gambar-gambar tu tak menjadi sebab saya lack of experience dengan film camera comparison microscope tu (readers yg bukan secourse dengan aku mesti tak paham kan)...So, kena la lebih berusaha untuk dapatkan gambar-gambar yang cun melecun...Ngeee=p

Dan lagi...Hari ni pergi jumpa PA (lupa PA stand for what)...PA saya Dr Hadzri...Dr tanya ada masalah tak sepanjang study kat sini...Saya cakap tak ada, semua okey je...Dr tanya lagi ada masalah peribadi tak??...Saya gelak pastu cakap "semua okey la Dr, saya takda masalah peribadi..hehehe" Dr senyum je dengar saya cakap macam tu...Sekarang ni memang tak ada masalah peribadi...Semua okeh je =)) Dr tanya lagi, kali ni pasal FYP...Saya cakap semua okey...Tapi sempat la mengadu pasal comparison microscope...Bukan suruh PPSK beli lagi satu..(saya taw kita kekurangan bajet sekarang..huhu..kau ingat microscope tu dua tiga hinggit ke??mahal beb) Cuma saya cakap pasal masalah teknikal je...Kalau yang biasa deal dengan comparison microscope mesti taw kot...Lepas mengadu tetiba terfikir, agak-agaknya Dr akan cerita kat Dr Kuppu (supervisor saya) ke pasal ni??Owh, kalau Dr bagitau Dr Kuppu cemana la jadinya...Risau..Tapi think positif..Dah pernah mengadu pasal masalah microscope ni kat Dr Kuppu...So, tak ada apa la kan..Hehehe..


*bila mood baik, tidur pun lena je kan*






5 comments:

cj'alhafiz said...

spanjang 4 tahun...gi jumpa PA brapa kali ja..haha!! tu pon sbb nak mntak ttangan tuk daftar subject.

2 weeks to go..all the best tuk project!!

Quzie Fathihah said...

thanx CJ!!!

Quzie Fathihah said...

thanx CJ!!!

lea said...

ala..jelesnya. dr hadzri tak tanya aku cmtuh pun!

MiR said...

nampak sgt doc hadzri tanak jumpa ko lea :P